Biografie
Johanna Geels (1968) is dichter, schrijver en columnist. Johanna schrijft het liefst over de absurdistische en poëtische kant van de dagelijkse dingen, maar ook over haar logeerkat, de padden in haar tuin, vreemde kostgangers en haar dagelijks gevecht met chronisch ziek-zijn (HSD-h-EDS). Dat laatste overigens altijd met de nodige kwinkslagen. Soms wordt Johanna wakker met een mening. En schrijft daar een stukje over. Gelukkig komt dit steeds minder vaak voor. Meningen nemen erg veel ruimte in. Terug naar de basis dus. Diepzeeleven. Bosgrond. Terrastegels. Ruimte. 

Publicaties:

1. Tuig (Atlas, 2008). Deze debuutbundel werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs.
2. Detox (Atlas, 2010. )
3. Wildberichten (Marmer, 2014)
4. Ongearticuleerd gorgelen (Marmer, 2015) Een verzameling literaire columns die zij eerder voor o.a HP/DeTijd schreef
5. Vuurmakers (Marmer, 2015) een verzameling liefdesgedichten met tekeningen van kunstenaar Kees van der Knaap.

Geels publiceerde in verschillende (literaire) tijdschriften en bloemlezingen.
In oktober 2009 heeft Geels met een verblijfsbeurs van het Nederlands Letterenfonds een maand in het LCB Berlijn gewerkt aan de serie ‘Berlin ist allein, ich auch.’ Deze serie is opgenomen in haar tweede bundel 'Detox'. Enkele fragmenten uit haar werk zijn inmiddels in het Duits (Janet Blanken) en Engels (Willem Groenewegen) vertaald voor Halma Network.

JG is te boeken voor lezingen, voordrachten. Voor boekingen kunt u contact opnemen met Johanna zelf: jcgeels@gmail.com of  met de Schrijverscentrale