Bundelpresentatie Vuurmakers

Uit de prospectus: Vuurmakers is ontstaan in een periode waarin de dichteres bezeten heen en weer reisde tussen een ineenstortende wereld vol dood en liefdesverdriet en een lang verborgen, ontluikende liefde. 
Niet voor niets vloeien de liefdesgedichten in Vuurmakers volledig samen met de donkere wereld, zoals die wordt gecreëerd door beeldend kunstenaar Kees van der Knaap. Als een bezwerende stem waadt de poëzie door een naamloze stad vol verval en onheilspellende taferelen op zoek naar het punt ‘waar ik ooit ophield en begon.’

Zondag 8 november presenteren wij 'Vuurmakers' in het Kunstenlab Deventer, waar tevens de expositie van de tekeningen uit de bundel start. Er zullen gastoptredens zijn van dichters Lammert Voos, Runa SvetlikovaPeter Drehmanns en Leo Hermens. Ikzelf draag voor met muzikant Jaap van Keulen die de poëzie met prachtige soundscapes zal laten knetteren, deinen en vlammen. Goede vriend en redacteur Koen Vergeer zal de bundel inleiden. 

Iedereen is van harte welkom.

Kunstenlab, Scheepvaartstraat 12, 7411 CH, Deventer

De expo Vuurmakers (gedichten en tekeningen) zal tot januari in het Kunstenlab te zien zijn, daarna (februari 2016) verhuist het hele circus naar Concerto, Amsterdam.

Reacties